5 סיבות לרכישת נדל"ן באתונה

עכשיו שאנחנו לקראת סוף שנת 2023, ניתן להגיד שהפכה להיות מהשנים המורכבות ביותר מבחינה פיננסית שחווינו מזה זמן רב. אירועים מתמשכים כגון: מלחמה באוקראינה ,תנודתיות שוק ההון, זינוק ריביות שמקשה על לוקחי ההלוואות, סימני מיתון בשוק הנדל"ן בישראל ולאחרונה גם מלחמת "חרבות ברזל". אלו מהווים רק חלק מהמכלול שיצר את המציאות הפיננסית המורכבת שאנו חווים בימים אלו. 

כתוצאה מכך, המשקיע הישראלי מוצא עצמו בתחושת חוסר ודאות לכדי ביצוע השקעה. תחום ההשקעות מצריך אורח רוח ורעשי הרקע מקשים על קבלת ההחלטה. ובכל זאת, דווקא בזמני משבר ידוע שצצות ההזדמנויות. אלו מאיתנו שיחכימו לראות את הפוטנציאל החבוי יוכלו לצאת מורווחים אף מעבר למה שציפו.

במאמר זה אפרט מדוע לעניות דעתי ודעת אחרים כמו חברות ייעוץ, חברות טכנולוגיה ומשקיעים מוסדיים ופרטיים כאחד, רואים ביוון כאחת האופציות הנדלנ"יות הנכונות ביותר שצריך לבחון בהתאם לאקלים הפיננסי העולמי:

הון התחלתי נמוך:


מחירי הנדל"ן בישראל הם מהגבוהים בעולם. לקיחת הלוואה לשם רכישת נדל"ן בארץ מצריכה הון התחלתי עצום בהשוואה לשווקים אחרים ובסביבת הריביות הנוכחית, זוג צעיר יכול למצוא עצמו בתחושת חנק כלכלי עם ריבית תופחת מרגע לרגע.

אם בהון עצמי עסקינן- מחירי הדירות ביוון מגיעים בסכומם לכדי אותו הון עצמי שחסכת. על כן, רכישת נכס מניב ללא השלכות מימוניות. כזה שנרשם על שמך בטאבו ומספק הכנסה קבועה משכירות בשוק שחווה עליות ערך יציבות עם ציפייה לקפיצה עצומה ברגע ששוק ההלוואות ביוון גם כן ייכנס לפעולה. 

יציבות מטבע (יורו):


פיזור השקעה למטבע זר וחזק כמו היורו הוא יתרון משמעותי. היורו חזק ויציב יותר בהשוואה לשקל.
מדהים לחשוב כי רק בשנה האחרונה (נכון לרגע כתיבת המאמר) משקיעים שרכשו דירה לפני שנה נהנו מעליה של 24%  (!) בשנה החולפת רק בשל התחזקות האירו אל מול השקל. השקל אינו יציב ומושפע מאירועים בטחוניים ופוליטים הפוקדים את ישראל.

5 סיבות לרכישת נכס באתונה

*גרף שנתי המציג את היחלשות השקל אל מול היורו. מקור: GOOGLE FINANCE

אינפלציה:

בזמני משבר אנשים נוטים להשקיע בנכסים מוחשיים כמו נדל"ן. כיוון שהחלופה הזאת בארץ פחות כדאית בימים אלה (מהמון סיבות), יוון מסתמנת כאופציה ראויה. בימינו ,שהאינפלציה גואה ברחבי העולם, השקעה בנדל"ן היא אחת הדרכים הטובות ביותר "להגן" על הכסף מפני ירידת ערכו, בדומה להשקעת כספים בשוק ההון. אך היתרון של תחום הבנייה על פני שוק ההון הוא שהנכס שלנו מייצר שני סוגי תשואה (משכר הדירה בנוסף לעליית ערכו בשוק).

יוון, שוק לא ממונף:


שוק המשכנתאות ביוון הוקפא בשנת 2008 בו חוותה יוון משבר כלכלי והוטלו עליה סנקציות כלכליות שמנעו מאזרחים כמו למשקיעים זרים להיעזר בבנקים לטובת השקעות). במהלך השנה האחרונה התחילה המגמה לפתיחת שוק המשכנתאות  מחדש בדגש למקומיים בלבד. סימן מובהק לשיקום הכלכלה. ניתוח שוק מעמיק מצביע שבמהלך השנתיים הבאות נראה התפתחות משמעותית בנושא המשכנתאות. דבר שצפוי בצורה מובהקת להזניק את הביקוש לדירות ,קרי למחירי הנדל"ן לטפס בהתאם.

ביקוש גבוה לדיור:


הביקושים הרבים לשכירות ומלונאות באתונה הנובעים מהגירה חיובית אל העיר ושבירת שיאים מתמשכת כל שנה בהגעת תיירים אל העיר יוצרים מחסור חמור בדירות להשכרה. בשל כך התשואות משכירות הן מהגבוהות באירופה. דירות משופצות לא עומדות ריקות מעל למספר ימים עד שנמצא להן שוכר. ודירות מלונאיות/סטודיו מושכרות בתפוסות שמגיעות לכ- 75%-80% מהשנה בהשכרות לטווח קצר על ידי תיירים/נוודים דיגטליים/סטודנטים בינ"ל שמגיעים לעיר לאורך כל השנה.

ביקוש גבוה לדיור:

*גרף  המציג עליית מחירי הנדל"ן ביוון. מקור: TRADING ECONOMICS

לסיכום, יוון ממשיכה להתקדם ולצמוח. נתונים חיוביים כמו: מקום שני בעולם באחוז הצמיחה לנפש לשנת 2022, אבטלה יורדת, חוב לאומי שקטן, תיירות שממשיכה לגדול בעקביות והשקעה רבה בתשתיות טכנולוגיות. הצפי הוא שבשנים הקרובות יוון תשלים את הפער הנדלנ"י שנוצר עקב המחסור במימון והמשבר הכלכלי שחוותה ותהיה אחת המדינות המובילות באירופה.

CONTACT US

דברו איתנו, אנחנו כאן

דילוג לתוכן